+359 879 608569
info@mnogostikeri.com
media

Тапети - декорация за всяка стена

  • Oct 11, 2016
  • Комантари: 0

Интериорът на всяка една стая може да бъде преобразен изцяло, при това с минимални усилия. Ето защо ние от Много Стикери ще ви представим новите тенденции, както и няколко нестандартни начина за използването на тапети за стена. Нека да развихрим своето въображение и да се впуснем в приключение, изпълнено с креативност и себеизразяване.

Тапети за стена - тенденции 2016

Тези от вас, които държат да следват интериорните иновации, задължително трябва да обърнат внимание на тенденциите за тази година, за да осъществят крайната цел - дом в модерен стил. Ние ще ви представим водещите от тях, които да ви ориентират в избора на тапети и в правилното им съчетание с обстановката в даденото помещение:


Тапети с флорални мотиви

Със сигурност ще останете очаровани от въздействието на цветята и чара, който те могат да предоставят на вашата стена. Обръщайки се към най-известните дизайнери, няма как да не забележим, че флоралните мотиви за разцъфнали навсякъде. Затова със сигурност можем да твърдим, че те ще продължат да доминират още дълго време. Тръгвайки от широкомащабните щампи, преминавайки през популярните натюрморти и стигайки до абстрактни елементи, вдъхновени от различни видове растения: смело можем да заявим, че флоралните мотиви върху тапетите са подходящи за голямо разнообразие от интериорни стилове, както класически, така и съвременни.  


Тапети с геометрични фигури

Тук вече поемаме по една много по-различна пътека, която, за разлика от флоралните мотиви, внася ред в домовете ни чрез прости и изчистени модели. В случай, че целим с тези тапети да постигнем по-голямо въздействие и внушително присъствие, можем да опитаме с поставянето на по-смели модели в малки по площ помещения като фоайета и бани. Друг вариант е да си поиграете с определен нюанс в спалнята например, а за добавяне на повече изтънченост и неочакван обрат можете да поставите тапети и на част от тавана. Предимството на геометричните фигури е, че са възможни най-различни комбинации с тях, тъй като те съдържат в себе си необходимото усещане за хаотичност и неподправеност.


  


Тапети с животински шарки

Разглеждайки екзотичните творения на природата, при избора на животински шарки можем да спрем погледа си както на красивите елементи от някои дребни влечуги, така и на величествените и шикозни окраски на големите хищници. Този тип тапети също е подходящ за различни експерименти в което и да е помещение у дома - всекидневна, спалня, коридор, кухня, а защо не и баня дори.


 


Тапети с детски мотиви

В никакъв случай не трябва да пропускаме детската стая като арена за повече артистичност и креативност. Голямото разнообразие от птички, животни, цветя и други е в състояние да насърчи децата да мечтаят за един нереален свят с неограничени възможности. При декорация за детска стая можете да използвате и още една хитринка, преди да залепите тапетите: поставете отдолу тънък слой магнетизирана хартия, за да могат вашите деца да слагат върху стената тематични магнити с образователна и увеселителна цел.


  


Тапети - имитация на естествени материали

Това е една от тенденциите, която през последните години се популяризира все повече. Тухлените стени, бетонните блокове, дървената ламперия са част от материалите, чиято имитация постига заблуждаващ ефект. Предимството на този вид тапети е, че можете много по-лесно и с по-малък бюджет да реализирате целта си, прибавяйки мотив, който не ангажира останалата част от интериора. Ето и няколко предложения как да го направите.


  


Да експериментираме с тапети за стена

Тапети, но не само за стена? Ние от Много Стикери ще ви предложим няколко варианта как оригинално да ги впишете в интериора. Нашите тапети са изработени от луксозно матово самозалепващо фолио, което можем да направим с размер по поръчка, така че да пасне перфектно на избраното от вас място. Позволете да ви подскажем няколко такива нестандартни идеи:


Шкафове и рафтове

Ако разполагате с по-скромен хол, в който някоя от секциите се нуждае от освежаване, то спокойно можете да използвате тапети за гърба на рафтовете. Този метод стои още по-ефектно, когато отпред има стъклени витрини, които да разкриват прелестните шарки на тапетите. А и освен това е изключително изгодно, тъй като само една ролка би ви стигнала за целта. Книгите и снимките в рамки пък изглеждат страхотно на преден план в случая.


  


Прикрита врата

Друг интересен начин да разчупите атмосферата у дома е като "случайно" покритиете не само цяла стена с тапети, но и също вратата, разположена на нея. По този начин помещението зад стената ще си остане едно тайно скривалище само за живущите в дадения дом.


В кухнята

Тапетите могат да намерят широко приложение и в кухнята. В това помещение можете да се развихрите също без никакви ограничения - поставете тапет на някое кътче, над мивката или пък върху уреди като хладилник, фризер или пералня. Така ще комбинирате отделните елементи в интериора и ще създадете нещо по-раздвижено и неповторимо.


  


Рамкирани тапети

Още един оригинален начин да освежите декора у дома е рамкирането на тапети. Стоят достатъчно ефектно, особено ако се поставят в една по-семпла обстановка, която се нуждае от доминиращ детайл. За целта можете да изберете даден мотив в стаята, десена на завесите например, и да го повторите с тапета, поставен в рамка.


  


Тапети между стълбите

Стълбището също е едно подходящо пространство за декориране, стига да притежаваме погледа върху това как да го направим максимално ефектно и елегантно. В този случай имате два варианта: единият е да поставим тапети отстрани на стълбището, ако разполагаме с такава стена; другият е да облепим самите стълби. При втория вариант се получава внушаващ изглед отдолу нагоре, който определено преобразява изцяло визията на вашите стълби.


  


Тапетите като обект на себеизразяване

Независимо дали и на кой вариант за декорация за дома ще се спрете, не бива да подминавате най-важната част от тази задача. А именно, че интериорът вкъщи трябва да задоволява вашите лични предпочитания, да създава необходимия за вас уют и да ви осигури онова приятно чувство, с което гордост да заявите: "Това е моят дом!". Ето защо ние с удоволствие ще посрещнем вашите идеи и нестандартни хрумвания, за да изработим тапет по поръчка, който да подхожда лично на вашия интериор. Нашите предложения можете да откриете тук.

Комантари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде видим. Задължителните полета са отбелязани с *