+359 879 608569
info@mnogostikeri.com
media

Как да изберем картините у дома

  • Oct 11, 2016
  • Комантари: 0

Мястото, в което проявяваме нашата личност, е нашият дом. Затова ние съвсем целенасочено подбираме предметите, които да ни заобикалят вкъщи. Търсим постигането на хармония, която да отговаря на нашите нужди и претенции и която да е в състояние да ни поднесе удобство, отдих и усещане за уют. 

Декорация за стена с картини

Именно картините са онази част от интериора, вдъхваща спокойствие и същевременно сплотяваща интериора в дадено помещение. Художественото изкуство е не просто отражение на реалността във вид на изображения. Формата на естетическо възприятие го превръща в елемент на културата. Затова изборът на картините може да бъде вълнуващо приключение и източник на удоволствие за години напред. Ключът към успеха в това начинание се състои в подбора на вид изкуство, как той ще се впише в цялостния интериор и как ще се наложи техниката за постигане на най-добър ефект.


Опознаване на творбите

Като за начало можете да обогатите своите познания като разгледате не само музеи и галерии, но и открити изложби на обществени места. Можете да спрете своя поглед върху различни творения дори и в ежедневието: в банката, ресторанта или библиотеката например. Интернет също е един добър способ, който ще ви даде достъп до голямото разнообразие на изобразителното изкуство, което се предлага на световния пазар. Едно от предимствата в последния случай е, че имате възможността бързо и лесно да се докоснете до специфични видове изкуство, без да полагате усилия за това. Можете да опитате като разгледате тук.


Избор на място за картината

От съществена важност е да изберете подходящото място, на което да поставите вашата картина. Това пространство е специално, защото можете да допуснете две грешки: при първата картината може да се загуби в заобикалящия декор, а при втората - точно обратното: да доминира до такава степен, че да превърне творбата в прекалено натрапваща се в даденото помещение. В това отношение не трябва да пропускаме и самия стил на вашия дом. Затова ще се спрем на няколко основни правила, с които да се съобразите:


Картини, подходящи за традиционно обзавеждане

В този случай най-добре е да изберете картини, при които е използвана маслена техника. Предвид може да се вземе това, че пейзажите придават повече пространство на стаята, а картините с цветя внасят светлина и свежест.


 


Картини, подходящи за модерно обзавеждане

Този стил набира все повече популярност, като при него са характерни широките пространства. Именно това прави необходимостта от присъствието на картини неминуем, в частност поставянето на такива с големи размери. Безспорно най-подходящи са картини с абстрактен стил. Строгите форми и изчистените линии на обзавеждането биха могли да се комбинират и с графични елементи.


 


Картини, подходящи за офиса

Това е мястото, където прекарваме по-голямата част от времето си. Работното място трябва да бъде организирано така, че да отговаря на изискванията за функционалност и удобство. Но освен това, то трябва да предразполага и към вдъхновение. Разнообразяването на обстановката и придаването й на персоналност, с която да активира креативността, са необходимост, за да преобразим работата си в творчество, вместо в сухо изпълнение на задълженията. Подходящи за работни помещения и конферентни зали са картини с абстрактна живопис. Тези от тях, изобразяващи само един предмет са за предпочитане, защото подпомагат концентрацията и създават усещането за уникалност. Ако пък се спрете на характерното съчетание от цветни петна - то е неангажиращо и приятно за сетивата.


 


Картини, подходящи за хотел и ресторант

Ако всичко казано до тук ви се струва твърде трудоемко или неотговарящо на вашия бюджет, ние от Много Стикери имаме алтернативно решение за вас. Прозорци - стикери. Вие избирате големината, цвета на рамката, вида на прозореца, а също и пейзажа, който да се разкрива през него. По този начин можете не само да имате прозореца, който си представяте, но и пред очите ви да се откроява мечтаната гледка, която да създаде илюзията за допълнително пространство в помещението.


 


Хармонизиране на цветовете

Тук задачата също не е толкова лесна, тъй като задължително трябва да подберем цветове, подхождащи на интериора в стаята. Съветваме ви, когато избирате картина, да се спрете на тази, в която присъстват един или максимум два цвята от тези, които преобладават в помещението, за което е предназначена. Точното съвпадение на нюансите е почти невъзможно, но пък за сметка на това не е и необходимо, защото само доближаването до определените цветове е достатъчно, за да създаде усещането, че картината принадлежи на тази атмосфера. Студените цветове (синьо, лилаво) се препоръчват най-вече за спалните помещения, защото зареждат със спокойствие. За сметка на това пък земните цветове (зелено, червено) придават неподправена топлина и уют. За декорация с тях добър избор са картините с дървета и цветя.


 


И не на последно място ние от Много Стикери сме готови да ви съдействаме в избора на картина. Ако в нашия каталог не откривате картината, за която мечтаете, ние ви предлагаме да изработим такава по поръчка. Вие можете да ни насочите относно стила, цветовете, вида на изображението и техниката, която е изпозлвана за творбата, а ние ще я отпечатаме картината върху качествена канава с размера, който вие смятате, че ще бъде подходящ за вас.

Комантари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде видим. Задължителните полета са отбелязани с *