+359 879 608569
info@mnogostikeri.com
media

Самозалепващи стикери за стена – картини на известни художници

Един класически и безспорно популярен вариант за декор – картини. Те винаги са в състояние да внесат неподправен стил на всяко едно помещение и да му предадат необходимата завършеност. С тяхна помощ лесно можете да избегнете скучния и безличен интериор и да го превърнете в стилно пространство.

Съвети за декорация на стена с картини

Намирането на подходяща картина и изборът на най-доброто място за нея със сигурност представлява една не толкова лесна и предизвикателна задача. Необходимо е да имате предвид няколко основни правила, за да направите това по възможно най-умелия начин. Става въпрос за тънкости, на които, ако не обърнете внимание, бихте навредили на интериора, вместо да постигнете желания ефект за стил и изтънченост.

Първото, с което трябва да започнете, е да прецените дали даденото помещение има нужда от аксесоари на стените. В случай, че в стаята е налице струпване на множество мебели, рафтове, шкафове – добавяне на картини в декора не е добра идея за въпросния интериор, защото се рискува с постигане на прекалено претрупване. Дори да не съществува съмнение по отношение на това, то не трябва да пропускаме и стила на стаята, размерите й, както и цялостните й проектни характеристики.

Пространството може да се промени коренно, стига да направите правилния избор. Така например ниският таван може да изглежда по-висок, когато картината е във вертикална позиция или пък няколко картини са позиционирани една над друга. За постигане на визуално разширяване на стаята пък, препоръчваме да поставите картини хоризонтално в един ред. А когато помощението прилича на коридор-то поставянето на голяма картина със светли тонове върху челната стена ще принуди стаята да изглежда по-пропорционална.

 

Къде да поставим картината?

Най-подходящата височина на картината, в зависимост от възприятието на човешкото око, е между 150 и 152 см от пода. Това е и принципът, по който се позиционират картините в музеи и изложбени зали. Изключение от това правило се допуска, когато картината се поставя в кухнята, където най-добре се възприемат картини, които са закачени на нивото на очите на седналия човек.

В случай, че картината съдържа малки детайли или просто нейният размер е малък, то препоръчваме да закачите картината по-ниско, като минималната височина е 60 см от пода нагоре. Аналогично, ако картината представлява голямо изображение-поставете я по-високо, на около 160 см, считано от пода.

Не трябва да пропускаме и факта, че в нашето съвремие повечето апартаменти са със скромна площ, при което е трудно да намерим празна стена, върху която да закачим картина. Правилата тогава са следните: да не слагаме картини в непосредствена близост до големи мебели като гардероби например. Над и до ниска мебел, дори и няколко картини една до друга-това е по-доброто решение за декорация за дома. Едно от традиционните предпочитания е закачане на картина над дивана в хола, но не по-малко хармонично изглежда и поставянето й над камина или скрин.

 

Когато сме подбрали няколко картини с еднакъв размер и тяхната тематика е обща, е добре композицията да се сложи в един или няколко реда, като интервалите между тях трябва да създават усещането на правилна мрежа. Асиметричното подреждане е подходящо при малките изображения, около най-голямото от тях или произволно в линия, като най-голямата картина трябва да е отдалечена от центъра на композицията на около 30 см. Независимо от избора на вариант, трябва всичките картини да са в една цветова гама, защото при смесването на много нюанси се създава усещането за хаос.


Коя картина е подходящата декорация у дома?

Нека обърнем внимание върху изборът на подходяща картина.

Всяко едно произведение въздейства със своята символика, с историята, която ни разказва с цветове, с емоциите, които предизвиква в дадената атмосфера. Затова изборът на картина несъмнено можем да определим като израз на креативност и индивидуалност.

Психолозите са на мнение, че картините биха могли да ни зареждат с положителна енергия, затова и са изключително подходящи за стаите, в които прекарваме повечето си време у дома. Що се отнася до това, как въздейства предметът на тяхното изображение-приятни емоции поднасят изображенията на деца, животни, летни и пролетни мотиви, които са наситени със светли и топли нюанси.

  

Ако се разходим из различните помещения, за спалнята са подходящи портрети и интимни скулптури с пастелни тонове. За хола препоръчваме ярките пейзажи, за кухнята и трапезарията-натюрморти със зеленчуци, плодове и цветя.

Не и на последно място-цветът на стената е от съществено значение. Така например поставянето на картина върху шарени тапети е немислимо. В този ред на мисли, цветът и дизайнът на рамката са също много важни, защото те не просто трябва да подхождат на дадената картина, тъй като променят начина на нейното възприятие, но и да са синхронизирани с цялостния интериор и мебелите в помещението.


Картини на известни художници

Имайки предвид всички изброени съвети досега, ние от Много Стикери сме готови да ви предложим още нещо. Нестандартен, уникален и стилен начин за декорация с картини. Това са нашите картини, които представят произведенията на известните Да Винчи, Ван Гог, Микеланджело, Моне, Рембранд, Пол Гоген, Пол Сезан, Реноар. Изработени са от самозалепващо фолио, което многократно можете да отлепяте и залепяте. И понеже нашата традиция е да даваме пълна свобода в избора на нашите клиенти-предлагаме опцията за стикер за стена по поръчка. Вие избирате картината, нейния размер, както и вида на рамката, в която да я поставим.

Каталогът ни от картини можете да разгледате тук

Комантари: 0

Няма коментари

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде видим. Задължителните полета са отбелязани с *